fbpixel

Bushcraft hátizsák kell? – Tasmanian Tiger Trooper Pack bemutató (videóval)

Szerző: | Outdoor | 0 hozzászólás

Ha hátizsák vásárlására adod a fejed, akkor mintha csak platós IFA-val öntenék rád a lehetőségeket: végtelen mennyiségű hátizsák közül választhatsz.
De ha jó bushcraft hátizsákot keresel, akkor kicsivel már szűkösebb a kinálat.

Bushcraft hátizsák nincs még sok.

Talán az is megér majd egy misét a jövőben, hogy hogyan és milyen szempontok alapján válaszd ki a számodra megfelelő hátizsákot, mostani témánk azonban egyetlen katonai hátizsák köré öszpontosul:

A Tasmanian Tiger Trooper Pack köré, ami -talán- egy közel tökéletes bushcraft hátizsák.

Mi ez a Tasmanian Tiger?

Itthon kevesebbet találkozunk a márka termékeivel, pedig a németországi illetőségű (és persze nemzetközi szinten jelenlévő) brand költői túlzással szomszédi közelségűnek nevezhető.

Termékeinek árazása és a professzionális felhasználókra való összpontosítás miatt azonban nem köszön vissza a márka neve minden sarki outdoor butikban.

A Tasmanian Tiger név -könnyen kitalálható módon- az ausztrál kontinens híres húsveójéről, a tazmán tigrisről kapta.

A mára eltűnt -bár egyes hidelmek szerint rejtőzködve még élő- tazmán tigris Ausztrália egyetlen erszényes ragadozója volt. A mesebeli karakterhez képest nem volt gyors, viszont elképesztően kitartó harcos hírében állt.

Áldozatát annak végkimerültségéig, akár éjszakákon át üldözte, míg végül a komoly fogazat és a 180 fokban nyitható állkapocs (nem elírás!) martalékává nem váltak.

A Tasmanian Tiger márka története egészen az 1980-as évekig nyúlik vissza, ekkor alapította meg a márka anyavállalatának elődjét, a Mountain Sport GmbH-t Winfried Schechinger.

Tehát nem új versenyzőről beszélünk az outdoor termékek gyártói között. Pláne, hogy nem is a klasszikus értelemben vett „outdoor” a gyártó igazi terepe, de erről lentebb.

Rögtönzött történelemóra helyett ugorjunk a mába:

A Tasmanian Tiger az átnevezések és bizniszfolyamatok következtében a Tatonka GmbH-ra változott cégnevű anyavállalat alá tartozó nemzetközi márka.

A termékfejlesztés fókusza a professzionális katonai és más rendfentartó szerveknek készített hátizsákokra, ruhákra és kiegészítőkre összpontosul.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ezt azt jelenti, hogy amikor egy Tasmanian Tiger márkájú „bármit” vásárolsz, akkor lehet, hogy nem az lesz a leginkább trendi választás, lehet, hogy nem lesz rommá design-olva, de biztos lehetsz benne, hogy profi felhasználásra készült, brutális körülmények között is tartósan megbízható terméket vásárolsz.

Igaz ez mai bemutatónk (tesztünk) főhősére is, ami (aki?) nem más, mint a…

Tasmanian Tiger Trooper Pack „bushcraft hátizsák”

A Trooper Pack a Tasmanian Tiger „Short Range”, azaz rövid távra (értsd jól: rövidebb ideig tartó „outdoor” tevékenyéségre) tervezett hátizsákjai közé sorolható.

Mivel rendfentartó szerveknek, professzionális felhasználásra készülnek a termékei, kicsit mindent „fordítani kell” a saját, normál outdoor világunk nyelvezetére.

Az általános megítélés szerint közepes méretűnek nevezhetjük a Trooper Packet a maga 45 literes űrtartalmával, valamint a 61x36x31cm-es befoglaló méreteivel.

Saját tapasztalataim alapján egy 2-3 napos, kintalvós természetjárásra normál csomaggal, vagy kiegészítő zsebekkel komolyabban megpakolva is alkalmas…télen is.

Pakolhatóságát, színválasztékát és robosztus felépítését tekintve akár a tökéletes bushcraft hátizsákod is lehet.

És most következik az a rész, ahol már el kell merülnöm a részletekben, hogy alaposan megmutathassam neked ezt a zsákot (sok pozitívumát és kevés negatívumát egyeránt).

Ezt azonban már nem olvasással, hanem videónézéssel fogod befogadni. (VIDEÓ LENTEBB)

Tasmanian Tiger Trooper Pack bemutató videó

Szóljak amikor új tartalom érkezik?

Iratkozz fel az ingyenes Losi Outdoor értesítőre!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük